Kedah 1 Chatters Forumer Komuniti!
Sila Login ! Untuk Melihat Kesemua Isi Kandungan Forum!
Seperti Download, Mp3,Movie! TQ

Register Cuma 1 Minit Dan Anda Enjoy Forever!
Kedah 1 Chatters Forumer Komuniti!

Lebih Skandal Dari Biasa
 
PortalPortal  HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  
Latest topics
» Aksi Permain Bola Yg paling Aku suka ~
Thu Sep 02, 2010 1:45 am by ____am____

» Selamat Berpuasa Semua
Tue Aug 24, 2010 6:08 pm by ____am____

» Sultan Brunei Ceraikan Azrinaz
Thu Jun 17, 2010 5:11 pm by ____am____

» SATRIA CLUB !!
Wed Jun 09, 2010 4:57 am by ___ari3l___

» Crazy asian rider wow people on the street
Fri Mar 26, 2010 2:18 pm by ____am____

» Gambar Baikk..Punya
Fri Mar 26, 2010 2:16 pm by ____am____

» (GAMBAR)Ziana Zain Berturban La Pulak
Fri Mar 26, 2010 12:33 pm by ____am____

» Nabil Masih Tahu Batas-Batas Agama
Fri Mar 26, 2010 10:46 am by ____am____

» Ku ingin kembali
Thu Mar 25, 2010 3:27 pm by ____am____

» Why malay people afraid to speak in english??
Thu Mar 25, 2010 3:24 pm by ____am____

» nak wat gath x???
Thu Mar 25, 2010 3:29 am by ____am____

» Sah Benjy, Anak Azean Irdawaty Terlibat Sindiket Edar Dadah
Tue Mar 23, 2010 9:42 am by yanie.

Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Forumer Kedah:1 on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Kedah 1 Chatters Forumer Komuniti! on your social bookmarking website
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
 Gallery
Top posters
_____.Rexo._____ (612)
 
____am____ (562)
 
___ari3l___ (222)
 
yanie. (188)
 
lola87 (115)
 
__mimi__ucu__ (85)
 
fyda (68)
 
mister-kerang (58)
 
miss-lady (58)
 
miss erien a.k.a bunga (50)
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Partner Kami

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 14 on Fri Jan 01, 2010 12:13 am
Statistics
We have 139 registered users
The newest registered user is ninie032003

Our users have posted a total of 2369 messages in 976 subjects
Facebook
Fan Club Kedah 1

Fan Club Kedah 1


Share | 
 

 Persediaan menghadapi malam pertama

Go down 
AuthorMessage
____am____
|_Founder_|
|_Founder_|
avatar

Posts : 562
__Points__ : 8071
Join date : 13/12/2009
Age : 32
Location : Pulau Pinang AND Alor Star

PostSubject: Persediaan menghadapi malam pertama   Mon Jan 04, 2010 12:02 am

Persediaan menghadapi malam pertama

Malam pertama, adalah waktu yang amat menegangkan bagi pasangan pengantin. Bagi wanita, ketegangan itu kadangkala berlipat kali ganda. Berikut ada beberapa tips yang boleh dikongsi bersama.

1) Bau badan – Ingat, sebelum memasuki malam pertama, anda dan suami seharian bergerak, melayan tetamu serta saudara mara yang hadir, berulangkali menukar pakaian berpeluh dan penat. Untuk itu sebelum tidur, cubalah untuk mandi. Pakailah wangian yang lembut supaya rasa ghairah tidak padam apabila mencium bau badan anda.

2) Bau mulut - Cuba anda bayangkan, apa yang akan anda lakukan, ketika ingin mencium bibir pasangan anda, anda dapati udara yang anda sedut ‘berbau’ petai. Tentu ghairah anda hilang bukan..? Kerana itu hindarilah kemungkinan ini dengan mempersiapkan diri. Penyelesaiannya, pastikan anda memberus gigi sebelum ke kamar dan kalau boleh selalu menyediakan pepermint di tempat tidur.

3) Tergesa-gesa - Tergesa-gesa merupakan ‘penyakit’ paling umum. Ingin cepat sehingga langsung ke acara kemuncak. Maklumlah makanan baru, halal lagi! Tapi ingat anda harus bersabar. Sebaik-baiknya kedua-dua bertenang kerana seks dengan dengan tenang itu lebih nikmat. Tergesa-gesa kadangkala boleh mendatangkan mudarat, rasa nikmat ‘kerjasama’ mungkin payah untuk dicapai dan juga ia mungkin boleh menyakitkan. Misalnya anda belum begitu terangsang dan suami ingin terus ‘menembak’ hasilnya boleh mengecewakan.

SETELAH tiga tips kecil menghadapi saat ‘pemanasan’ di malam pertama. Berikut adalah beberapa tips saat ‘bertempur’. Bacalah dengan teliti agar malam pertama anda menjadi kenangan yang tak dapat dilupakan.

1) Padamkan kekasaran – Jangan hanya berserah. Sekiranya anda rasa disakiti berterus teranglah dengan suami tetapi gunakan nada yang lembut supaya dia tidak tersinggung. Sekiranya ingin sama-sama menikmati keseronokan, bimbinglah suami anda ke ‘daerah-daerah’ yang boleh menambahkan ghairah. Anda juga boleh memainkan peranan dengan lebih aktif, dengan cara menuntun tangannya mengarahkan ke bahagian yang anda sukai.

2) Singkirkan rasa sakit – Kebanyakan wanita sering merasa sakit pada organ seksnya ketika berhubungan intim buat pertama kalinya. Hilangkan perasaan takut sebaliknya fikirkan perkara yang indah-indah ketika bersama suami. Perlu juga diketahui bahawa penyebab kurangnya cairan lubrikasi ialah stress, pengambilan ubat-ubatan dan penggunaan alat kontraseptif. Bila hal ini terjadi, minta suami supaya memanjangkan pemanasan sambil melihat apakah anda sudah bersedia untuk memulainya sekali kembali. Cara lain ialah dengan menggunakan cairan lubrikasi.

3) Beri dorongan pada suami – Bukan semua suami berjaya melalui malam pertama mereka dengan jayanya. Sesetengah daripada mereka akan tewas sebelum waktunya. Tapi jangan bimbang, ia munkin kerana stress dan kurangnya pengalaman. Selain kurangnya pengalaman dan stress, minuman beralkohol serta ubat-ubatan juga boleh menjadikan lelaki kurang ‘perkasa’. Maka pujuklah suami agar dia hilang rasa kecewanya sambil mengelus tubuhnya terutama daerah sensitif untuk menunjukkan rasa sayang dan keinginan anda terhadapnya. Katakan padanya kita boleh cuba lagi malam berikutnya.

4) Jangan pura-pura klimaks – Ramai wanita yang tidak ingin mengecewakan suaminya sering berpura-pura orgasme. Jangan lakukan hal itu kerana ia boleh membahayakan perhubungan anda. Memang ramai wanita yang agak sukar mencapai klimaks walaupun pasangannya sudah melakukan stimulasi sebaik mungkin pada daerah sensitifnya. Anda tak perlu malu untuk mengatakan padanya. Mungkin anda boleh memberi cadangan mengenai cara yang anda sukai dan memainkan peranan yang aktif juga. Jadikan aktiviti seks ini sebagai sesuatu yang menyenangkan bukannya membebankan anda.

BAGAIMANA? Tidak sukarkan menghadapi malam pertama? Mungkin tips ini boleh mengurangkan sedikit debaran di dada. Selamat mencuba dan semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.
Back to top Go down
http://www.kedah.co.cc
mister-kerang
__DJ__
__DJ__
avatar

Posts : 58
__Points__ : 6683
Join date : 31/12/2009
Age : 29
Location : klang kl jb kedah perak

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 1:10 pm

wow.....ni menarik.... Shocked
Back to top Go down
miss-lady
____QueenLady____
____QueenLady____
avatar

Posts : 58
__Points__ : 6660
Join date : 30/12/2009
Age : 30
Location : penang,bukit mertajam alma,tingkat impian indah1 no 30.. hahaha lengkap kan

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 1:12 pm

malam pertama Hegeh-Hegeh erkk Hegeh-Hegeh

Kedah:1 Forumer! Enjoy!
kedah1 forum best..
perak:1 ADMIN FORUM.. pasti ceria bersama kami
Back to top Go down
http://perak1.forumotion.com
___ari3l___
___Tok Pengulu___
___Tok Pengulu___
avatar

Posts : 222
__Points__ : 7183
Join date : 30/12/2009
Age : 32
Location : johor

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 1:21 pm

apa itu malam pertama Question malam waktu mula kita lahir ke Hegeh-Hegeh



Back to top Go down
__mimi__ucu__
Member
Member
avatar

Posts : 85
__Points__ : 6644
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : jhr ker bangi ek...

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 2:05 pm

huhu..mlm pertama....bl ek??...
Back to top Go down
___ari3l___
___Tok Pengulu___
___Tok Pengulu___
avatar

Posts : 222
__Points__ : 7183
Join date : 30/12/2009
Age : 32
Location : johor

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 2:12 pm

yunk apa malam pertama tu Crying or Very sad b pown x thu nie Crying or Very sadCrying or Very sad


Back to top Go down
__mimi__ucu__
Member
Member
avatar

Posts : 85
__Points__ : 6644
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : jhr ker bangi ek...

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 2:15 pm

yeke b xtau ni....

Crying or Very sad klu b xtau cam ne nk kawin ni
Back to top Go down
___ari3l___
___Tok Pengulu___
___Tok Pengulu___
avatar

Posts : 222
__Points__ : 7183
Join date : 30/12/2009
Age : 32
Location : johor

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 2:23 pm

kawen nk lah Crying or Very sad yunk jom kwen tongue


Back to top Go down
__mimi__ucu__
Member
Member
avatar

Posts : 85
__Points__ : 6644
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : jhr ker bangi ek...

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 2:30 pm

kawen nkah nk lak b...

Back to top Go down
____am____
|_Founder_|
|_Founder_|
avatar

Posts : 562
__Points__ : 8071
Join date : 13/12/2009
Age : 32
Location : Pulau Pinang AND Alor Star

PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   Wed Jan 06, 2010 2:50 pm

miss-lady wrote:
malam pertama Hegeh-Hegeh erkk Hegeh-Hegeh

JOM

Kedah:1 Forumer! Enjoy!
Hargai Post Member-Member Anda Disini! SILA BACA!
 


IF YOU LIKE MY POST PLEASE PRESS +

"Tilkal janatullati urits tumu ha bima kuntum ta'malun"


Itulah syurga yang diwariskan kepadamu kerana amal perbuatanmu
Back to top Go down
http://www.kedah.co.cc
Sponsored content




PostSubject: Re: Persediaan menghadapi malam pertama   

Back to top Go down
 
Persediaan menghadapi malam pertama
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kedah 1 Chatters Forumer Komuniti! :: Aneka Informasi :: Tips Kebahagian Rumah Tangga & Perhubungan-
Jump to: